Accell Group neemt Velosophy over

 In Businessnieuws

Accell Group maakte op 13 juli 2018 bekend dat het haar minderheidsbelang in Velosophy B.V. uitbreidt naar 100 procent. Het Nederlandse Velosophy is een speler in e-cargo fietsoplossingen voor consumenten en de zakelijke markt. Onder Velosophy vallen Babboe, CarQon, en Centaur Cargo. “Met de overname versnelt Accell Group haar innovatiestrategie die onder andere gericht is op het ontwikkelen van ‘urban mobility’ oplossingen,” meldt Accell Group. De overname wordt door Accell Group gefinancierd uit eigen middelen. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden geëffectueerd. Accell Group is via een 35%-minderheidsbelang al jaren betrokken bij Velosophy en bij het huidige management. Het bestaande indirecte 14%-belang van Accell Group in Carver blijft ongewijzigd.

“Met deze overname zetten we een belangrijke volgende stap in onze ‘urban mobility’ strategie en verstevigen we onze positie op de markt van e-cargo fietsen. We richten ons daarbij niet alleen op consumenten, maar ook op de groeiende vraag naar slimmere en schonere mobiliteitsoplossingen voor de bezorging van pakketten, boodschappen en maaltijden in de steden,” verklaart Accell Group CEO Ton Anbeek. “Het team van Velosophy ademt innovatie en geeft ons nog meer slagkracht in de internationale e-cargo fietsmarkt. Samen kunnen we het verschil maken voor zowel de consument als de zakelijke markt op aspecten als elektrische aandrijving en veiligheid, maar ook op specifieke e-cargo innovaties zoals laadcapaciteit, wegligging en bochtstabiliteit,” aldus Anbeek.

Velosophy-directeur Epco Vlugt vertelt: “Door de krachtenbundeling met Accell kunnen we onze innovatieve oplossingen sneller ontwikkelen, implementeren en wereldwijd introduceren. De mogelijkheden die Accell als wereldspeler biedt, geeft ons enorm veel energie om Velosophy en de merken verder uit te bouwen en te laten bloeien.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.