Cortina Common is Fiets van Het Jaar 2019

 In Businessnieuws

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2019 zijn bekend. Cortina Common heeft de titel Fiets van het Jaar bemachtigd. Specialized won 2 prijzen: die van Speed E-bike van het Jaar 2019 met de Specialized VADE MEN 6.0 en MTB van het Jaar met de Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29. Dit werd bekendgemaakt tijdens de opening van de Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. In de categorie E-bike van het Jaar 2019 ging de Sparta M8b er met de prijs vandoor. De titel in de categorie Racefiets van het Jaar ging naar de Cervélo S3 disc Ultegra. Rai Vereniging voorzitter Steven ven Eijck en lid van de Tweede Kamer Rutger Schonis reikten de prijzen uit.

Uit de juryrapporten van de winnende fietsen:

Fiets van het Jaar: Cortina Common
“De Cortina Common is met recht dé (stads) Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voor op de fiets, als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsens rijplezier.”

E-bike van het Jaar: Sparta M8b
“De Sparta M8b is een E-bike waarmee je gezien mag worden. Een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking. De fiets oogt ‘clean’ doordat de kabels op vernuftige wijze zijn weggewerkt in het stuur. En last but not least; de fiets kent zeer goede rijeigenschappen.”

Speed E-bike van het Jaar: Specialized VADO MEN 6.0
“De Specialized VADO MEN 6.0 is met recht dé Speed pedelec van het Jaar. De jury roemt de rijeigenschappen: gelijkmatige ondersteuning en stabiel en vertrouwd bij lagere en hogere snelheden. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Maar niet alleen de rijeigenschappen zijn goed, er is met succes aandacht besteed aan de sportieve uitstraling en afwerking zoals bijvoorbeeld de cleane cockpit.”

Racefiets van het Jaar: Cervélo S3 disc Ultegra
“Cervélo speelt met de S3 in op de huidige trend van aerofietsen. Hij combineert de voordelen van een aerofiets met uitstekende rijeigenschappen. De interne kabelvoering geeft de fiets een zeer cleane en bijdetijdse uitstraling. De schijfremmen maken het hele plaatje af.”

MTB van het Jaar: Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29
“Deze fully brengt door de BRAIN veertechniek ook in Nederlandse XC omstandigheden heel veel scherp rijplezier. De fiets laat veel slimme oplossingen zien. De al genoemde BRAIN technologie, het geïntegreerde gereedschap, de mogelijkheid tot twee bidons en de rijeigenschappen tillen deze MTB uit boven de rest.”

Fiets Innovatie Awards 2019

Ook de Fiets Innovatie Awards 2019 werden uitgereikt. De Fiets Innovatie Awards zijn door RAI Vereniging in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche. SRAM Red eTAP AXS zijn de winnaars van deze editie. Uit de juryrapporten:

Brompton Electric
“De jury heeft veel waardering voor de wijze waarop de Brompton is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Met name de plaats waar de accu gemonteerd is en de eenvoudige wijze waarop deze verwijderd en los meegenomen kan worden. Alles is gericht op het handhaven van het gebruiksgemak van een opvouwbare fiets. Voorzieningen zoals Bluetooth communicatie met een smartphone, USB laadpoort en automatische verlichting completeren dat beeld.”

Juncker – SRAM Red eTAP AXS
“De jury vindt dit een zeer mooie samenvoeging van beschikbare moderne technieken. Hoogstaande technologie voor professional en liefhebber, met nu draadloze bediening van de 2 x 12-speed drive train. In combinatie met een ‘flattop’ ketting en de bijbehorende app waarmee de batterijstatus is te bekijken, de instellingen van de elektronische onderdelen te wijzigen zijn, en de software geüpdatet kan worden.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.