Fietsmarkt preview: De winkel van Roel Peerenboom, Wageningen

 In Uncategorized

Binnenkort verschijnt de nieuwe editie van vakblad Fietsmarkt; een uitgave waarin we onder ander met Action Sports CEO Andreas Tubes in gesprek gaan en de vernieuwingen in het bandensegment doornemen met verschillende fabrikanten. We lichten een tipje van de sluier: lees hier vast een voorpublicatie van het ‘Winkel van’-artikel. Voor deze editie spraken we met Roel Peerenboom van Peerenboom Fietsen in Wageningen. Lees het volledige verhaal in vakblad Fietsmarkt!

De winkel van… Roel Peerenboom, Wageningen

“Nu ik niet meer onder de vlag van Profile werk kan ik alleen nog maar mezelf van iets de schuld geven.”

Zijn wiegje stond nou eens een keer niet in de fietsenwerkplaats van zijn ouders. Zijn vader was een toegewijd tropenarts en moeder managede een gezin met vijf kinderen. Na 10 jaar Kameroen, ging het gezin retour Nederland. Tijdens zijn middelbare school, spendeerde hij vaak meer uren aan rottigheid uithalen dan zijn huiswerk. Roel Peerenboom (43) was ooit een moeilijk te hanteren jongen die zijn ouders, de relevante instanties en bovenal zichzelf flink wat ellende bezorgden. In de fietsenbusiness vond hij zijn bestemming en kwam het allemaal goed. Heel goed. Bijna 15 jaar werkte hij samen met Profile. Sinds vijf maanden draait hij helemaal zelfstandig.

 Het stond niet in de sterren geschreven dat Roel op zijn 28ste zijn eigen fietsenwinkel zou runnen. Voor jongens uit een ‘doktersgezin’ ligt een sjieke studie meer voor de hand. Toch was er al vroeg een indicatie dat de exploitant van deze fietsenzaak in Wageningen iets met fietsen had. In Kameroen was zijn fiets zijn belangrijkste speelgoed; hij spendeerde vele uren aan het repareren en verfraaien van zijn vélo. Op zijn 10e, verhuisde het gezin naar Nederland, naar Doetinchem. Als puber ontspoorde hij. Of zoals Roel het omschrijft: “Ik was niet de makkelijkste.” Winkeldiefstalletjes, vandalisme en andere rottigheid brachten hem veelvuldig in moeilijkheden. “Een gebrek aan waardering zal een rol gespeeld hebben. De enige waardering die ik veroorzaakte was negatieve waardering.” Maar toen hij 15 jaar oud was en een bijbaantje bij fietsenmaker Hans Reinders kreeg, was het van de ene op de andere dag gedaan met alle ellende. “De oplossing lag kennelijk in de waardering die ik van klanten kreeg.” Gevraagd naar de reden van zijn openhartigheid antwoordt Roel: “Nou, jij vroeg hoe mijn jeugd eruitzag. Ik ben een eerlijke jongen en geef dan gewoon antwoord. Trouwens wij zetten hier, via de gemeente, ook regelmatig jongens aan het werk die dreigen te ontsporen. Ik merk dat wanneer je die knullen een kans geeft en ze positief benadert, dat het beter met ze gaat. Dat raakt me.”

Tot zo ver de preview; lees het volledige verhaal in vakblad Fietsmarkt!

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.