Gazelle speelt in op personalisatie-trend met configureerbare fiets

 In Businessnieuws

“Er waren tijden dat er van producten dertien in een dozijn gingen, maar die periode is nu voorbij,” stelt Gazelle. “Fabrikanten spelen in op de behoefte aan customized producten. De klant heeft het daarbij voor het zeggen.” Gazelle speelt hier op in met de configureerbare fietsen uit de Ultimate S-Line. Deze worden in de Experience Centers door de consumenten getest. Via de website van Gazelle kunnen ze de fietsen vervolgens vormgeven zoals zij dat graag willen.

“In de configurator kunnen klanten letterlijk maatwerk maken van de Ultimate S-Line,” aldus de fabrikant. “Dat begint met het uiterlijk. Zo is er keuze uit vier kleuren en zijn er twee opties voor zowel handvatten als zadels. Ook op technisch gebied is er veel te kiezen. Voor maximaal comfort is er in plaats van een vaste voorvork bijvoorbeeld een verende versie beschikbaar. En klanten die hun vaste (woon-werk) traject tot in de puntjes kennen, wéten of ze genoeg hebben aan 8 versnellingen of beter voor 11 kunnen gaan. Ten slotte zijn er twee verlichtingsmogelijkheden: met een naafdynamo of met batterijen.”

Na een paar minuten is de fiets gepersonaliseerd, passend bij de smaak en stijl. De consument bepaalt daarna via welke dealer hij of zij de fiets uitgeleverd wil hebben. De gekozen dealer is vervolgens ook het logische aanspreekpunt voor onderhoud en reparaties.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.