Giant wederom eerste bij RODI Fiets 2018

 In Businessnieuws

In het Relatie Onderzoek Dealer Importeur 2018, waarin fietsbedrijven de samenwerking met hun fabrikanten beoordelen, ontvangen de elf grootste fietsfabrikanten dit jaar een 6,9 als gemiddelde rapportcijfer, net als in 2017 en 2015. Twintig procent van alle dealervestigingen heeft dit jaar deelgenomen aan het onderzoek.

Giant is dit jaar wederom op de eerste plaats geëindigd, met een score van 7,7. QWIC is dit jaar voor het eerst opgenomen in RODI en wist met een score van 7,5 een gedeelde tweede plaats te bemachtigen, samen met Cortina, Koga en Trek. Cube is achteruitgegaan; de 7,8 van vorig jaar is ingeruild voor een 7,1.

Gazelle heeft dit jaar de grootste vooruitgang gemaakt en is van een 6,3 naar een 6,7 gestegen. “Met name de transparantie van de marge- en bonusstructuur en de afhandelingssnelheid van garantieclaims zijn verbeterd. Mede door de oprichting van de Gazelle Dealervereniging vorig jaar is te zien dat de overlegstructuur en samenwerking tussen Gazelle en de dealers is verbeterd,” aldus BOVAG.

Volgens de resultaten heeft de meest bemoedigende ontwikkeling van het afgelopen jaar plaatsgevonden voor ‘keuzes fabrikant ten aanzien van het aanstellen van webshops als dealer (+1,1), ‘winstmogelijkheden op lange termijn en ‘administratieve verwerking van de bonussen’ (beide +0,6). Er is ook meer tevredenheid over de inhoud van dealercontracten en overeenkomsten (+0,2). Een “duidelijke negatieve trend” is te zien als het gaat om technische opleidingen en de bereikbaarheid van de fabrikant/importeur. De score is van een ruime voldoende drie jaar geleden naar een 6,1 gedaald.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.