Honderden miljoenen voor fietsend Nederland

 In Businessnieuws

Provincies, vervoersregio’s en gemeenten zullen op korte termijn samen met staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, 345 miljoen euro investeren in extra snelle fietsroutes en meer plekken om fietsen na een rit neer te zetten. Dat schrijft Van Veldhoven donderdag 22 november aan de Tweede Kamer.

Afgelopen juni maakte de staatssecretaris bekend 100 miljoen euro uit te trekken om bij regionale fietsprojecten een versnelling op te schakelen. Van Veldhoven wil samen met provincies en gemeenten nog deze kabinetsperiode 200.000 mensen extra op de fiets naar het werk krijgen, bericht de Rijksoverheid. “De fiets is Nederlands geheime wapen tegen drukte op de weg. Hij is snel, schoon en gezond. We staan met recht bekend als het fietsland bij uitstek en met deze samenwerking en dit geld zetten we daar met z’n allen nog een paar tandjes bij,” aldus Van Veldhoven.

Om snel door te fietsen worden 15 fietsroutes aangepast of nieuw aangelegd. Hier kunnen fietsers op termijn soepel bij kruisingen, stoplichten of andere obstakels op grote afstanden doortrappen. Deze zogenaamde snelfietsroutes zijn doorgaans ook breder en sneller dan normale fietspaden. Het geld komt onder meer ten goede aan de routes Breda – Tilburg, Amersfoort – Utrecht en Assen – Groningen.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.