Peter Terlouw Tweewielers wordt 1ste experience winkel Bike Totaal en Profile

 In Businessnieuws

Dynamo Retail Group (DRG) heeft de intentieovereenkomst getekend met de directie van Peter Terlouw Tweewielers en de omliggende franchisenemers van Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’, voor de overname van de aandelen van Peter Terlouw Tweewielers BV. Komende week volgt een due diligence onderzoek om tot een definitieve overname te komen.

“Onderdeel van de category management en omnichannel strategie van DRG is de consument in experience winkels het complete geselecteerde multibrand-assortiment van de formules te kunnen tonen, met uitgebreide mogelijkheden om de producten te testen,” aldus het bedrijf. “Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ ondernemers werken al geruime tijd met een geavanceerd CRM systeem waarin het onderhoud en diverse services voor de consument zijn geregeld. Een experience winkel zal de samenwerkende, omliggende winkels in staat stellen om de klant nog beter en sneller te bedienen.”

De winkel van Peter Terlouw Tweewielers zal als flagshipstore en experience center gaan fungeren voor de leden van DRG, waarbij de omliggende franchisenemers van de formules Bike Totaal en Profile ‘de Fietsspecialist’ aandeelhouder zullen worden. In samenspraak met de omliggende formule ondernemers heeft DRG de plannen hiervoor besproken met als voorwaarde dat minimaal 15 ondernemers in gelijke mate zullen participeren. Vanaf vorige week konden de ondernemers de intentieovereenkomst tekenen voor participatie. Inmiddels is aan de gestelde minimumgrens voldaan.

De economische overdrachtsdatum van de aandelen was 1 januari 2019. Peter Terlouw en Marc Kranendonk hebben zich bereid gevonden om voorlopig aan te blijven als management van de nieuwe experiencewinkel. Marc Kranendonk: “Als Peter Terlouw Tweewielers hebben wij een regiofunctie weten te ontwikkelen en zijn we al jaren aangesloten bij Dynamo Retail Group. Wij zien dit als een hele mooie stap om de winkels van Dynamo in de regio nu aan te sluiten op onze winkel. Dit lijkt ons een ideale manier om de klanten in de regio goed te bedienen. Voor ons de manier om de puzzel af te maken.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.