Rijden op e-bike vermindert zweten met 300%

 In Businessnieuws

Een wetenschappelijk onderzoek bij een Formula One-testfaciliteit, in opdracht van fietsonderdelenfabrikant Shimano, onderzocht hoe nuttig e-bikes kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar zweetvrije fietsritten. Eén van de eerste studies had als doel om het verschil in zweetratio tussen een e-biker en een gewone fietser te meten.

De verschillende niveaus van inspanning tijdens een gemiddelde fietsrit in een Europese stad werden ook onderzocht. Zes deelnemers reden 30 minuten, in een warmtekamer die was ingesteld op 28 graden, eenmaal op een Shimano Steps E6100 aangedreven e-bike en een keer op een gewone fiets. De hartslag, kerntemperatuur van het lichaam, de ervaren inspanning, de krachtoutput en het zweetvolume van de deelnemers, gemeten door het voor- en na gewicht, werden geregistreerd.

Uit de resultaten is gebleken dat respondenten op de e-bike 3,1 keer (350 ml) minder zweetten dan op een gewone fiets. Ze hadden ook een gemiddelde afwerkingshartslag die 63 slagen lager is dan die van de gewone fietser. Deelnemers op de reguliere fiets hadden een kerntemperatuurstijging van 0,9 graden meer dan die van de e-bikers.

Jack Wilson, de hoofdwetenschapper van Sports Science Agency, vertelt: “De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek tonen aan dat het gebruik van een e-bike in tegenstelling tot een gewoon rijwiel, fietsers hun rit naar het werk kunnen volbrengen zonder zich zorgen te maken over zweet en over fysiologische belasting. Het is redelijk om te veronderstellen dat de voordelen van lichaamsbeweging blijven bestaan en dat e-bikes een goede introductie kunnen zijn voor diegenen die vinden dat ze niet fit genoeg zijn om op een reguliere fiets naar hun werk te fietsen.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.