Spanninga reikt 100.000 euro uit aan Fonds Slachtofferhulp

 In Businessnieuws

Tijdens het 100-jarig jubileumfeest van Spanninga, dat op woensdag 3 oktober plaatsvond, reikte Feike Spanninga 100.000 euro uit aan Fonds Slachtofferhulp voor het verbeteren van de hulpverlening aan verkeersslachtoffers en nabestaanden. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, erevoorzitter en oprichter van Fonds Slachtofferhulp, nam de cheque in ontvangst tijdens de feestelijke gelegenheid en bedankte Spanninga voor zijn steun aan het Fonds in de afgelopen 20 jaar.

Er werd tijdens een symposium door een aantal gerenommeerde gasten gesproken over verkeersveiligheid. Feike Spanninga, RAI-Vereniging voorzitter Steven van Eijk, Fietsverbond-directeur Saskia Kluit en Gert Jan Wijlhuizen, gedragswetenschapper verbonden aan het SWOV (Wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid) deelden hun inzichten.

Volgens Kluit neemt het aantal fietsongevallen toe omdat het aantal fietsers ook groeit. Men blijft met een e-bike ook langer fietsen en de diverse voertuigen op het fietspad zorgen volgens haar ook voor meer ongevallen. Van Eijck denkt dat de infrastructuur aangepast zou moeten worden om zo in te kunnen spelen op de veranderende fietsersgroep. “We hebben te maken met snorfietsen, e-bikes, speed pedelecs en gewone fietsen. Voor alle voertuigen zou de snelheid bepalend moeten zijn waar iemand fietst of rijdt.” De panelleden waren ook van mening dat de fietspaden verbreed moeten worden.

Het belang van fietsverlichting werd ook aangekaart. Zo benadrukte Spanninga dat een keurmerk voor fietsverlichting zeer belangrijk is; iets waar hij zich voor blijft inzetten in samenwerking met de RAI-Vereniging.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.