41.000 fietsers en wandelaars starten nieuwe seizoen in Utrecht

 In Businessnieuws

Ruim 41.000 bezoekers bezochten de combinatie van Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience in Utrecht. Drie dagen lang was in Jaarbeurs Utrecht een enorm aanbod te vinden op het gebied van (sportieve) fietsen, e-bikes, actieve vakanties en outdoorartikelen. Ondanks alle berichtgeving rond het coronavirus, was het een succesvolle start van het fiets- en wandelseizoen.

Bike MOTION
Bike MOTION markeert de start van het nieuwe fietsseizoen. Op de verschillende testparcoursen werd naar hartenlust een mountainbike, racefiets of gravelbike uitgeprobeerd. Het (e-)mountainbike parcours e-powered by Bosch liep door oude slooppanden, over bospaden en rockgardens. Dit jaar was het parcours ook speciaal ingericht voor gravelbikes. Via onverharde zand- en grindstroken kon de bezoeker deze alleskunner testen en ervaren welk type fiets bij hem of haar past. Innovaties waren er van CloseTheGap met de nieuwste HideMyBell raceday sl, Swett Custom Cycles toonde de nieuwe Le Patron en de gloednieuwe EVO Generation wielen van Lightweight. Shimano presenteerde de allereerste componenten speciaal voor gravel en adventure, de Shimano GRX onderdelengroep. Bezoekers konden deze nieuwe producten en innovaties testen op het testparcours. Naast de parcoursen waren er diverse themapleinen ingericht, zoals een Exclusief plein met bijzonder merken en high-end fietsen, een Toertochtenplein en een Ambachtsplein. Veel bezoekers sloten hun beursdag af in het nieuwe Bike MOTION Café. Onder het genot van een KUITENBIJTER dubbelbiertje werd live koers gekeken en deelgenomen aan de Bike MOTION WielerFlits Quiz.

E-bike Xperience
Uit de nieuwste verkoopcijfers van de RAI-vereniging blijkt dat de populariteit van e-bikes alleen maar toeneemt. De verkoop van e-bikes steeg in 2019 naar een recordaantal exemplaren, 420.000 elektrische fietsen. Daarmee is vier op de tien verkochte fietsen een e-bike. Tijdens E-bike Xperience kon de bezoeker op zoek naar een nieuwe e-bike. Meer dan 70 merken stonden langs het 1.200 meter lange indoor testparcours e-powered by Bosch. Stadsfietsen, bakfietsen, speed pedelecs en sportieve varianten waren beschikbaar voor een testrit. In het theater gaven onafhankelijke experts uit de fietsindustrie advies. Zo kreeg de bezoeker hulp in het aankooptraject en vonden zij de perfecte e-bike.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0