Grootste fietsonderzoek van Nederland van start

Om erachter te komen wat de fietsende Nederlander nou eigenlijk vindt van het fietsen in de eigen gemeente, start de Fietsersbond een onderzoek van unieke omvang. Alle Nederlandse fietsers worden gevraagd om hun mening te geven over fietsen in hun eigen gemeente, door een vragenlijst in te vullen op fietsstad.nl. Met de resultaten zal het Nederlandse fietsen nog veiliger en comfortabeler gemaakt worden.

In de vragenlijst van zo’n 10 minuten komen vragen als hoe ontspannen het is om te fietsen in de gemeente, of je lekker door kunt trappen en of fietsen kinderen veilig naar school kunnen fietsen. De vragenlijst op fietsstad.nl is voor iedereen: van de dagelijkse fietser en fietsforens tot iemand die maar twee keer per jaar op de fiets stapt. Op basis van de uitslagen en enkele objectieve gegevens reikt de Fietsersbond de eretitel Fietsstad 2020 uit. Een titel die leidt tot meer aandacht voor de gemeente, vanuit zowel binnen- als buitenland. Onder de invullers van de vragenlijst wordt daarnaast een e-bike van Gazelle verloot. Deze wordt uitgereikt tijdens de bekendmaking van de Fietsstad 2020 op 28 februari 2020 in de Jaarbeurs. Ook wordt er een prijs uitgereikt aan de snelste stijger: de gemeente die het meeste progressie heeft geboekt sinds de Fietsstad 2018 en wordt er wederom een Fiets top 100 bekend gemaakt.

“Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland.” Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0