Betalen met de fiets

 In Businessnieuws

In een persbericht hebben de Nederlandse bedrijven FINN en Conneqtech aangekondigd een IoT (internet of things, red.) betalingen toe te voegen aan mobiliteitsoplossingen. Oftewel, zij maken het mogelijk om betalingen te doen met een fiets.

ING initiatief
De Nederlandse startup FINN, een fintech initiatief van ING, maakt autonome betalingen tussen apparaten mogelijk. Denk aan een auto die zelf betaalt voor de wasstraat of het koffieapparaat dat nieuwe bonen bestelt en afrekent als dat nodig is. FINN biedt een software toolkit waarmee IoT-apparaten via bestaande betaalmogelijkheden, zoals iDEAL en incasso’s, op een veilige manier autonome betalingen verrichten. Auto- en fietsfabrikanten of aanbieders van deelconcepten voor auto’s en fietsen voegen met de software van FINN zelf de gewenste acties en betalingsopties toe.

Connected fietsen
Conneqtech biedt op haar beurt oplossingen om fietsen ‘connected’ te maken. Zij leveren hiervoor hardware, een IoT-platform en een gepersonaliseerde app voor zowel fabrikant, dealer en gebruiker. Door de samenwerking met FINN wordt daar nu software aan toegevoegd waarmee fietsen zelf autonome betalingen doen. ‘Connected fietsen’ zijn hierdoor niet langer alleen op afstand te monitoren, de fietsen zijn ook in staat zelf betalingen te verrichten op basis van gebruik, na een onderhoudsbeurt of bij installatie van nieuwe features.

Verschuiving
Bart Visser, CEO at Conneqtech: “We zien binnen het mobiliteitslandschap een verschuiving van eigendom naar betalen voor gebruik. De oplossing van FINN haakt hier mooi op aan. We zijn dan ook erg blij samen te werken met FINN waarmee we klantervaringen kunnen verbeteren en nieuwe verdienmodellen voor onze klanten kunnen creëren.” Arlette Warmerdam, productmanager bij FINN voegt hier aan toe: “Als slimme apparaten zelf betalingen gaan doen, moet dat zo eenvoudig en veilig mogelijk gebeuren. Met FINN hebben we onder de vleugels van ING een service gecreëerd die veilige transacties van IoT payments mogelijk maakt. We willen deze kennis graag toepassen in een markt waar apparaten steeds meer verbonden zijn met het internet en binnenkort ook autonomer worden, zoals de mobiliteitssector. We kijken er daarom naar uit om samen met Conneqtech aan de slag te gaan.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0