Fietsreclame VanMoof geweerd van Franse TV

 In Businessnieuws

VanMoofs eerste televisiecommercial is geweerd van Franse tv omdat het ‘een klimaat van angst’ veroorzaakt zo laat het bedrijf weten middels een persbericht aan de redactie van Fietsmarkt. Het is de eerste keer dat een fietsreclame een uitzendverbod opgelegd krijgt. In de commercial reflecteren auto’s de ratrace van vroeger, waarmee de kijker wordt uitgenodigd om haar vervoersmiddelen in de stad te heroverwegen voor een schonere, groenere toekomst. De commercial is afgekeurd door de Franse reclamewaakhond, ARPP. De televisiereclame komt op een moment dat de vraag naar elektrische fietsen een historisch hoogtepunt heeft bereikt en steden er iedere dag weer anders uitzien. Met de video wil VanMoof mensen inspireren om eens opnieuw na te denken over de manier waarop ze van A naar B komen en te laten zien hoe zij positief kunnen bijdragen aan de wereld waarin zij leven.

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof “We zijn ons er altijd bewust van geweest dat deze commercial niets weg heeft van een gemiddelde fietsreclame. Het is een aanzet tot actie, een kans om het verleden achter ons te laten en echte vooruitgang te boeken die iedereen ten goede komt. De status quo bevragen zal altijd een confrontatie opleveren, maar dat wilden we vanaf het begin al bereiken.”

Afwijzingsbrief
VanMoof werd van de afwijzing op de hoogte gesteld in een brief van de Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité (ARPP), een zelfregulerende organisatie die door de particuliere sector wordt ondersteund. Volgens de ARPP geven bepaalde beelden van de autoreflecties de auto-industrie een slechte naam terwijl ze een angstklimaat veroorzaken.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0