Nederlandse e-bike verkoop blijft explosief stijgen

 In Businessnieuws

Uit marktonderzoek van Dynamo Retail Group blijkt dat het mooie weer en de opwaartse economie in Nederland positief bijdragen aan de explosieve groei van de verkoop van e-bikes. Het onderzoek beslaat de verkoop van 318 Nederlandse retailers in de periode van januari tot en met september 2019. Hieruit blijkt dat de winst van city e-bikes met bijna 38% is gestegen. Het onderzoek wijst er ook op dat de totale verkoop van fietsen (inclusief e-bikes) in de eerste negen maanden van dit jaar qua omzet 18,2% hoger was dan in dezelfde periode een jaar eerder. Wanneer alle zakelijke activiteiten worden meegerekend, zoals kosten voor personeel en arbeid, werkplaatslonen en de verkoop van tweedehands fietsen, is de omzet na het verkoopseizoen 12,7% hoger dan in de eerste negen maanden van 2018.

Het onderzoek van Dynamo Retail Group geeft aan dat de e-bike-verkoop voor 2019 in Nederland boven de grens van een half miljoen eenheden uitkomt; het totaal voor 2018 bedroeg 409.400. Waar het marktaandeel van de e-bike vorig jaar 40% bedroeg, groeit het aandeel dit jaar tot bijna 50%, volumegewijs. Omzetgewijs genereerde de elektrische categorie in 2019 twee derde of €823 miljoen van de totale Nederlandse markt van 2018, die op €1,2 miljard wordt gewaardeerd. In geld groeit de categorie e-bikes dit jaar naar verwachting naar een marktaandeel van ongeveer 70%.

Wanneer de Nederlandse marktontwikkeling ook doorzet in andere Europese landen, zullen de voorspellingen van sommige insiders uit de industrie uitkomen. Zij verwachten dat elektrische fietsen uiteindelijk de helft van de Europese markt zullen uitmaken. Dat komt neer op een jaarlijkse verkoop tussen de 7 en 10 miljoen e-bikes.

 

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0