Specialized verhuist naar Arnhem

 In Businessnieuws

Voor sommigen kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Anderen zagen het vertrek van Specialized uit ‘s-Heerenberg al aankomen. De Amerikaanse fietsfabrikant vertrekt eind dit jaar naar Arnhem. Daarmee raakt Montferland een groot en internationaal opererend bedrijf kwijt.

‘We groeien zo hard dat de nood steeds groter wordt om op te schalen’, zegt Frank van Dulmen, die samen met Koos de Boer en Robert Lamain namens het managementteam van Specialized Europe BV spreekt. ,,Onze ambities zijn groot. Bij zo’n toekomstgerichte organisatie hoort ook passende huisvesting. Groter en vooral makkelijker bereikbaar. Die hebben we in Arnhem gevonden op Arnhems Buiten, het voormalige Kema-terrein.” Bij de keuze voor een nieuwe locatie ging het managementteam niet over één nacht ijs. Het bedrijf vertrekt met pijn in het hart uit ‘s-Heerenberg, waar het in 26 jaar tijd onderdeel is geworden van de Montferlandse samenleving. Omdat eind 2020 het huurcontract in het pand aan de Zeddamseweg afloopt, beraadde de fietsfabrikant zich de afgelopen jaren op zijn toekomst. Bij een verhuizing moest de nieuwe locatie minstens zo mooi zijn als die in ‘s-Heerenberg. Uiteindelijk viel de keuze op Arnhems Buiten.

Ontwikkeling van de elektrische fiets
De nieuwe locatie past daarbij perfect bij de toekomst van Specialized. Het is een parkachtig terrein en, net als ‘s-Heerenberg, in een groene omgeving. Van Dulmen: ,,Het ligt bij de Veluwe en in de buurt van Papendal. Bovendien zijn er diverse fiets- en mountainbikeroutes. Een ander pluspunt is dat het terrein al een aantal innovatieve bedrijven huisvest op het gebied van energie- en milieutechnologie. Dat sluit goed aan op onze ontwikkeling van de elektrische fiets.”

Specialized vertrekt waarschijnlijk in december. ,,We blijven echter betrokken bij Montferland”, beloven de managers. ,,We gaan ook zeker niet met stille trom en nemen van al onze onze partners nog persoonlijk afscheid.”

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0