Van Raam opent nieuwe fietsfabriek

 In Businessnieuws

Foto: nieuwe Van Raam fietsfabriek in Varsseveld

10 oktober 2019 heeft Van Raam de totaal nieuw gebouwde fietsfabriek in Varsseveld officieel geopend. In april 2018 kocht Van Raam een perceel van 25.000 m2 op bedrijventerrein Hofskamp in Varsseveld. Begin januari 2019 produceerde Van Raam hier de eerste aangepaste fietsen. De fietsfabriek wordt gezien als een voorbeeld van de maakindustrie en één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. Daarnaast is Van Raam één van de grootste fietsfabrieken in Europa waar bijna alles, inclusief frame, trapondersteuning en vele onderdelen in huis worden bedacht en geproduceerd. Van Raam produceert individuele- en meer persoons fietsen voor mensen die niet meer op een standaard tweewielfiets kunnen fietsen.

Van Raam heeft een pand neergezet met een oppervlakte van 13.500 vierkante meter met 25 gesloten bodembronnen van 130 meter diep, warmtepompen, 1608 zonnepanelen en triple A glas. De minimaal 18 cm dikke betonnen vloer wordt met ruim 36 kilometer buis op constante temperatuur gehouden, door tochtsluizen en geconditioneerde verse lucht wordt het klimaat, energieneutraal, op een contante temperatuur gehouden.

Met onder andere geavanceerde CNC draai-freesbanken, 3D lasersnijmachines, lasrobots, geavanceerde 3D printers, een moderne poedercoatstraat, geautomatiseerde wielenspaakmachines en een geautomatiseerd modern magazijnsysteem produceert Van Raam hun fietsen volledig van stalen buis tot eindproduct in hun fabriek.

Van Raam heeft voor deze nieuwe fabriek een tenderregeling van de provincie Gelderland voor schonere en slimmere fabrieken conform industrie 4.0 gewonnen. Met deze nieuwe fabriek verwacht Van Raam een volgende stap de zetten om in te spelen op sterk groeiende vraag naar aangepaste fietsen.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0